עיצוב פנים וסטיילינג בית בפרדס חנה

הפרויקט בפרדס חנה החל בפנייה של זוג צעיר עם 3 בנות קטנטנות, לשיפוץ קוטג' דו-משפחתי בן 15, בתקציב נמוך.

מבירור והבנת צרכי המשפחה, טעמם של בני הזוג ותפיסתם את האופן שבו יראה ויתנהל מרחב המחיה שלהם, הגענו לצבעוניות בהירה, פסטלית ודגש על אור טבעי, קוים נקיים, ישרים, ומראה ואוירה כללית של הבית שישתלב נכון במיקומו בסמוך לחורשת אקליפטוסים ענקיים, ומיקום שורת ברושים ותיקים בחצר הבית הנשקפים ממרבית חלונותיו.

קרא עוד

התקציב המוגבל חייב לקבל החלטות עקרוניות לגבי עומק השיפוץ, מול מידת ההתבססות על הקיים. למשל, התבססות על האלומיניום הקיים (למעט החלפת זגוגיות החלונות שהיו מסוג מחוספס חלבי לשקופות) והגדלת הויטרינה באופן משמעותי בסלון בדרך שתשתלב באופן אינטגרלי בחלל הקיים. שינוי זה הכניס בבת אחת אור נהדר הביתה ושינה באופן מהותי את אופי החלל המרכזי של הבית..הקיר שנשאר אחרי פתיחת הויטרינה הפך לנישה המכילה מדפים לספרייה משמעותית, המהווה קיר רקע מעניין לסלון.

היה ברור שיש לטפל בכניסה – לפרק בריקים שציפו אותה ואת הבית מבחוץ, לבטל לבני זכוכית שהעמיסו ויצרו מראה מיושן לחלל הפנימי ולכניסה. את הדלת החומה, לעומת זאת, הוחלט לשפץ ולהדגיש את יופייה (שהיה קשה להבחין בו), על ידי צבע בהיר, מזמין ואהוב על בעלי הבית. צבע זה התווה את הכיוון הצבעוני של השיפוץ כולו.

בחלל המטבח בוטלו קירות הפרדה מיותרים, נבנתה נישה ליחידה גבוהה, הוגדר משטח העבודה על כל צרכיו המגוונים, ומיקום פינת האוכל. הוחלט על מטבח פורמייקה שיהווה רקע נעים ושקט לפרטים, ומוקד צבעוני של אריחים חלקים ומקושטים, ששובצו רנדומלית על הקיר באזור הכיריים (מימוש לחלומה של בעלת הבית), נבנו מחיצות להכלת מדפים לימין הכיריים, שישמשו לאחסון חיצוני, ולמיקום מוצרי חשמל שונים במטבח, באופן שיהיה שימושי ויפה כתמונה בו זמנית.

דלתות הפנים החומות והמשקופים, נצבעו בתכלת-ירקרק חיוור והוצמדו להן מסגרות לייפוי מראן ולמתן אוירה של בית עם עומק של זמן ומקום, עם האווריריות והצלילות שמעניק הצבע המיוחד והנעים.

שרותי האורחים וחדרי הרחצה פורקו מן היסוד ועברו החלפת צנרת מלאה, רוצפו מחדש באריחים מצוירים בסגנון ת"א הישנה, ומקלחת הילדות זכתה לשילוב מספר גדלים וצבעים של אריחים לריצוף, כשכולם משתתפים ב"סיפור" הצבעוני ואווירתי של הבית כמכלול. ארונות לחדרי הרחצה נרכשו מוכנים, למעט החלפת הידיות.

מפאת תקציב, הוחלט להשאר עם הריצוף הנוכחי, ולרעננו, ככל הניתן ע"י פוליש.

התאורה ומיקומיה הותאמו לחלוקה החדשה של החלל. גופי תאורה בהירים, עם אופי קליל מוקמו במרחבים השונים.

הפרגולות החלודות והשבורות, פורקו, התשתית נצבעה מחדש והותקנו לוחות שנצבעו בתכלכל-אפרפר שמשתלב באופן הרמוני עם צבע הדלת, ורוח הבית כולו. הבית נצבע מחדש בצבע בהיר שנבחר להתאים לאופיו וגם לדו הצמוד לו. גדר עץ בהיר טבעי, עם מסגרות מתכת צבועות ירקרק בהיר, ממסגרת את המרחב, נשקפת מפנים הבית ומשתלבת היטב בצמחייה הוותיקה וגם בזו החדשה, שרק נשתלה.

 

 

לפני….

 

צילומים מירו ממן