כמו קובייה לבנה מרחפת מעל חוף הים של תל אביב, 

שיפוץ מלא של דירת נופש במגדל מעל הטיילת של ת"א, למשפחה ניו יורקית, הורים ושלושה ילדים בוגרים, שזו דירת הנופש שלהם בארץ כבר שנים.

קרא עוד

הדירה, 127 מ"ר, נמצאת בקומה ה-13 במגדל עם חלונות המשקיפים מכיוון אחד לצד האורבני של ת"א ומהכיוון השני אל הים והטיילת.

בפגישה הראשונה עם הדיירים, נכנסתי לדירה השהיה בה ריצוף שיש צהבהב, קירות אלכסוניים בצבע קרם, חלונות אלומיניום ירוקים, מטבח עץ קטנטן וסלון המרוהט בספות ופריטי ריהוט כהים, הממוקמים בצד מול טלוויזיה עם מסך גדול.

הלקוחות בקשו שאתכנן להם את הדירה כך שתרגיש בית כשהם מגיעים לארץ, ותשמש אותם לנופש ולחופש לצד פינה לעבודה ואפשרויות של שהייה וארוח.

באותה פגישה ראשונה ראיתי את האור המיוחד בדירה, הצבעוניות והקלילות שבאים מן הים, ומשם נבע החזון העיצובי – דירה שהיא כמו קובייה לבנה, כמו גלריה מוארת בספוטים – חלל בהיר מוצף אור, עם ריהוט איכותי, קליל ונינוח, שייתן תחושת חופש ומקום לנוף מרחיב הלב הנשקף מהחלונות הגדולים של החלל המרכזי. 

בניתי פלטת צבעים המורכבת מגווני גוונים של לבן, צבעי פשתן ועץ בהיר, וירקרקים שישתלבו עם מסגרות החלונות הירוקים, שהם חלק אינטגרלי מהדירה, שהחול והים משתקפים מבעדם, בשילוב פריטי נירוסטה כסופים, הנותנים עומק ותחכום של מט ומבריק, מול האורבניות התל אביבית הנשקפת גם היא מהחלון.

מגוון של טקסטורות עדינות וחומרים טבעיים ובהירים, וכן טקסטילים במרקמים שונים מרככים ומעדנים את הכל.

דמיינתי את הדירה משמשת את הדיירים בחופשתם, לכוס קפה ראשון של בוקר, מול החלון הצופה אל העיר המתעוררת. ביורדם לחוף הים ובחזרה ממנו למקלחת ומנוחה, ביציאה אל העיר לארוחה ולבילוי ובחזרה נינוחה לכוס יין על המרפסת הקטנטנה הצופה אל הים.

השיפוץ כלל את פירוק כל קירות והנמכות התיקרה שהיו בדירה, מלבד קירות 2 הממ"דים, והגדרה מחדש של החללים, בכדי ליצור את אותה קובייה מוארת ובהירה, שדובר עליה בפגישה הראשונה. 

התקרות בדירה ובחדרי הרחצה הוגבהו ויושרו, והונחה רצפה דמויית בטון מוחלק בגוון של חלבה בהירה, שנותנת תחושת חומר טבעית ונעימה. והמרפסת הונח דק במבוק בהיר.

תכננתי חלל רחב ופתוח שהסלון צף במרכזו כמו אי, והפונקציות השונות נמצאות סביבו. מטבח בהיר שיש בו דלפק ישיבה מנירוסטה מוברשת מול הנוף האורבני, היוצר חוויה של ישיבה בבית קפה, ומאפשר גם משטח עבודה נוסף שמרחיב את אזור העבודה והאחסון של המטבח. משמאלו, בין שני החלונות הגדולים, תכננתי ספריית כלים, שמוסיפה אופי, חומריות וצבע.

את חדרי האמבטיה תכננתי באווירה של ספא, בצבעוניות המהדהדת צדפים של הים, לובן החול, והירקרקות של החלונות והמים.

פריטים רבים עצבתי במיוחד לדירה הזו שיוצרו בביצוע בעלי מקצוע ייעודיים מצויינים. כמו ארונות האמבטיה ושולחן פינת העבודה העשויים מבמבוק טבעי תלת שכבתי, המדגיש את תחושת החומר והקלילות. גופי התאורה, הידיות והמראות בחדרי הרחצה העשויים מפליז, הכיורים והאמבטיה שנוצקו במיוחד מבטון שגוון לירקרק המתחבר לשפה הצבעונית של הדירה, מוסיפים אופי ותחושת חומריות חזקה. דלפק הנירוסטה על הגלגלים במטבח, ספריית הכלים בפינת האוכל, המשלבת מתכת ומדפי במבוק מולבן, דלתות הפנים, המטבח והארונות, כולם על פי ציור.

הדירה הולבשה באסופה של רהיטים, עם דגש על איכות, בהירות וקלילות, כלים בעבודת יד, טקסטיל ופריטי אמנות שונים, כשהתוצאה הסופית יוצרת תחושת עומק ונינוחות אלגנטית המזמינה לחוויית שהות ואירוח.

היה לי מרגש וחשוב לשלב פריטים רבים של מעצבים ויוצרים מקומיים נהדרים.

ומרגש במיוחד לראות את עבודות האמנות שלי משתלבות בהרמוניה הכללית.

צילומים: גלעד רדט

צילום:

גלעד רדט

רני לוריא

דלית שחר

 

סגירת תפריט
he_IL